Alma Manu Oy

Painon ja jakelun edelläkävijä Suomessa
Alma Manu Oy

Alma Manu on osa Alma Media -konsernia. Alma Manuun kuuluvat lehtipaino ja tulostuspalvelukeskus Tampereella sekä varhaisjakelut Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Lapissa. Alma Manun päätuotteita ovat sanomalehtipaino ja jakelupalvelut. Liiketoimintajohtajana toimii Matti Käki.

Alma Manussa työskentelee yhteensä lähes 1000 henkilöä, joista noin 900 on lehdenjakajia. Lue lisää Alma Manussa työskentelystä ja avoimista työpaikoista Töihin meille -sivuilta.

Toiminnan perusta

Alma Manun toimintaa ohjaavat vastuullisuus, edelläkävijyys, yhteistyö ja mutkattomuus. Nämä arvot myös näkyvät päivittäisessä työssä.

Alma Manun päämääränä on olla ratkaisevasti parempi kumppani paino- ja logistiikkapalveluissa – vielä huomennakin. Tämä toteutuu tarjoamalla ratkaisuja asiakkaiden liiketoiminnan tueksi ja kehittämällä jatkuvasti kilpailukykyä sekä tehostamalla että erottumalla. Alma Manu pysyy haluttuna yhteistyökumppanina jatkossakin uudistamalla palveluitaan asiakkaiden tarpeista lähtien ammattitaitoisesti, pitkäjänteisesti, rohkeasti ja mutkattomasti,

Yrityksen historia

Alma Manu Oy perustettiin vuonna 2010, kun Aamujakelu Oy:n nimi muutettiin Alma Manu Oy:ksi, ja samassa yhteydessä yritykseen liitettiin Alma Median kolme lehtipainoa Tampereella, Porissa ja Rovaniemellä. Tampereen lehtipaino oli aiemmin osa Kustannus Oy Aamulehteä, Porin paino osa Satakunnan Kirjateollisuus Oy:tä ja Rovaniemen paino kuului Pohjois-Suomen Media Oy:hyn.

Myös jakelu on aikanaan kuulunut osaksi kustannustoimintaa. Jakelu oli osa Aamulehteä sen perustamisvuodesta 1881 lähtien. Vuonna 1996 jakelu yhtiöitettiin omaksi yrityksekseen ja syntyi Aamujakelu Oy. Pohjolan Sanomien jakeluvastuu siirtyi Aamujakelulle vuonna 2002 ja Satakunnan Kansan vuoden 2010 alussa.

Vuoden 2012 alussa Porin paino suljettiin ja Lapin Kansan varhaisjakelut siirtyivät Alma Manulle koko Lapin alueella. Rovaniemen painon toiminta lakkasi maaliskuun 2014 lopussa.

Alma Manun moderni lehtipaino Tampereella käynnistyi keväällä 2013.

Jakajat 1940-luvulla

Lehtien jakelu ja jakajien työ on kokenut täydellisen muodonmuutoksen seitsemässä vuosikymmenessä. Kuva Vapriikin kuva-arkistosta.