Ympäristö

Jätteistä 98 % toimitetaan kierrätykseen ja loput 2 % hyötykäyttöön.
Kaatopaikkajätettä 0%.

Vastuu ympäristöstä

Alma Manussa ympäristöasiat otetaan vakavasti. Vuonna 2013 valmistuneessa uudessa lehtipainossa painotoiminnasta ei synny lainkaan kaatopaikkajätettä, vaan kaikki menee kierrätykseen tai hyötykäyttöön. Kaikki painossa käytettävä paperi on ympäristösertifikoitua ja noin 50 % siitä on kierrätettyä.

painotalo

Hukkapaperi erityistarkkailussa

Alma Manussa tähdätään jatkuvasti hukkapaperin vähentämiseen. Paperin ja käytön tehokkuutta seurataan tiiviisti ja haetaan parannuskeinoja muun muassa työtapoja kehittämällä ja materiaalitestejä tekemällä. Hukkapaperin määrästä kertovaa makulatuuriprosenttia on vuoden 2015 jälkeen onnistuttu vähentämään hieman alle 1 prosenttiyksikön. Vuosittain käytetyn paperin määrässä se tarkoittaa noin 23 000 kilon vähennystärkittävästi – ja samalla tuntuvia kustannussäästöjä.

Kestävä Alma Manu

Alma Manussa painetaan keskimäärin 6 miljoonaa lehteä viikossa. Painossa käytetään vuosittain erilaisia materiaaleja 25000 tonnia. Yhden lehtitonnin painamiseen tarvitaan vettä 10 ml, eli noin teelusikallisen verran. Kaatopaikkajätettä syntyy 0%. Alma Manussa noudatetaan Alma Media -konsernin tapaa toimia työtehtävissään sosiaalisesti, taloudellisesti ja vastuullisesti. 

#rohkeuskasvaa