Ympäristö

Jätteistä 95 % toimitetaan kierrätykseen ja loput 5 % hyötykäyttöön.
Painotuotteissa käytetään CO2-vapaata sähköä.

Vastuu ympäristöstä

Sanoma Manussa vastuu ympäristöstä otetaan vakavasti. Pohjoismaiden moderneimmassa lehtipainossa painotoiminnasta ei synny lainkaan kaatopaikkajätettä. Käytössä olevan paperin puunhankintaketju tunnetaan ja se on tyypillisesti varmistettu FSC- tai PEFC sertifikaatein.Painotuotteiden valmistuksessa on käytetty vain CO2-vapaata sähköä.

painotalo

Hukkapaperi erityistarkkailussa

Sanoma Manussa tähdätään jatkuvasti hukkapaperin vähentämiseen. Paperin ja käytön tehokkuutta seurataan tiiviisti ja haetaan parannuskeinoja muun muassa työtapoja kehittämällä ja materiaalitestejä tekemällä. Hukkapaperin määrästä kertovaa makulatuuriprosenttia on vuoden 2015 jälkeen onnistuttu vähentämään hieman alle 1 prosenttiyksikön. Vuosittain käytetyn paperin määrässä se tarkoittaa noin 23 000 kilon vähennystärkittävästi – ja samalla tuntuvia kustannussäästöjä.

Kestävä Sanoma Manu

Sanoma Manussa painetaan keskimäärin 6 miljoonaa lehteä viikossa. Painossa käytetään vuosittain erilaisia materiaaleja 25 000 tonnia. Yhden lehden painamiseen tarvitaan vettä 10 ml, eli noin teelusikallisen verran. Kaatopaikkajätettä syntyy 0%.