Uutiset

Alma Manun painolaatu on kansainvälistä tähtiainesta – ensimmäisenä pohjoismaisena painotalona viides WAN-IFRA laatuklubin jäsenyys

21.06.2018

Alma Manun painotalo saavutti jo viidennen kerran jäsenyyden WAN-IFRAn International Color Quality Clubissa. WAN-IFRA on sanomalehtien ja uutistoiminnan kustantajien maailmanlaajuinen kattojärjestö. International Color Quality Club on joka toinen vuosi järjestettävä painolaadun kilpailu sanoma- ja aikakauslehdille.

Laatuklubin jäsenyys on kansainvälisesti arvostetuin tunnustus sanomalehtipainon tuotannon laadusta. Laatukilpailussa arvioidaan visuaalisesti yleistä painojäljen laatua ja mitattavaa laatua. Jokaisella lehden sivulla on 18 laatutekijää, joita kansainvälinen asiantuntijaraati arvioi.

–Erityisen ilahduttavaa on, että kykenimme nostamaan yleisen painojäljen laadun kouluarvosanoin mitattuna yhdeksästä kymppiin mitatun laadun seuraksi, Manun laatupäällikkö Jussi Pekkarinen kertoo.

 

Tavoiteltu Star Club kertoo teknisestä osaamisesta ja korkeasta motivaatiosta

Viides laatuklubin jäsenyys toi Manulle ensimmäisenä pohjoismaisena painotalona pääsyn tavoiteltuun Star Clubiin, mikä kertoo paitsi teknisestä osaamisesta, myös työntekijöiden korkeasta motivaatiosta.

– Laatuvaatimukset jäsenyyden saavuttamiseksi ovat selkeästi yleistä standarditasoa tiukemmat. Hyvä perustaso laadussa on mahdollistanut sen, että Alma Manu on viimeisen vuosikymmenen aikana onnistunut viisi kertaa peräkkäin jäsenyyden saavuttamaan. Perustason ylläpidon on mahdollistanut koko painon organisaation sitoutuminen asiaan, Jussi Pekkarinen toteaa.

 

Alma Manun painotalossa Tampereella nautittiin tähtiklubiin pääsyn kunniaksi kesäistä kakkua. Tästä on hyvä jatkaa Pohjoismaiden moderneimman painotalon laadun jatkuvaa kehittämistä!

 

Lue lisää ICQC-kilpailusta »