YoutubeLinkedIn

Ruusu Kiekara, jakaja Pirkanmaalta

Ruusu Kiekara on jakanut sanomalehtiä äitinsä jalan- tai paremminkin polkupyöränjäljissä vuodesta 2008 lähtien. Hän aloitti talvilomittajana Tampereen Pispalassa, eikä vaikeakulkuinen maastokaan saanut Ruusua lannistumaan.

Ruusu jakaa lehtiä yön pikkutunneilla Tampereen Tammelassa. ”Jakotyö on niin mukavaa, että jatko-opiskelut saavat vielä odottaa”, Ruusu toteaa. Useimmiten työtä saa tehdä omassa rauhassaan ja omassa tahdissaan. Viikonloppuisin saattaa törmätä iloisiin juhlijoihin, toisinaan joku voi pyytää lehteä.

Polkupyöräpiireillä jakava Ruusu on hyvin tietoinen maailman ilmaston tilasta ja sen muuttumisesta. Kaupungin keskustassa autoilu on turhaa, polkupyörä on siellä paras väline liikkumiseen. Pyörällä kulkiessa näkee ja tuntee vuodenaikojen vaihtelut hyvin.

Ruusun iloinen ja avoin olemus on avannut hänelle ovia myös muunlaisiin, manumaisiin tehtäviin. Hän on ollut mukana rekrytointitapahtumissa ja toimii päiväopastajana uusille jakajille.

Ruusun mielestä lehden jakajan työ on tärkeää, jos sitä ei tehdä, edellisten työvaiheiden merkitys katoaa. ”Vapaata sanaa kansalle ekologisesti” on Ruusun motto.

 

Ruusu Kiekara ja Elli

Jos lehdenjakaja epäonnistuu työssään, suuren lehdentekijäjoukon työ on turhaa. Jakajan apuna öisillä reiteillä on Elli eli sähköinen jakokirja.